Här har vi samlat våra externa länkar till dig som vill fördjupa sig i något ämne eller behandlingsprogram
Här hittar du även telefonnummer till flera olika organisationer.
AA - Anonyma Alkoholister är en gemenskap av män och kvinnor, som delar sina erfarenheter, förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från alkoholism.
Officiell hemsida för ACoA-Sverige
En gemenskap av anhöriga och vänner till alkoholister.
Cocaine anonymous är en gemeskap av män och kvinnor som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från sitt kokainberoende. Vårt främsta syfte är att förbli fria från kokain och alla andra sinnesförändrande substanser, samt att hjälpa andra att uppnå samma frihet.
Är en gemensakp för dem som vill bryta med sitt kriminella liv och anväda sig av de Tolv Stegen för att tillfriskna. Det finns ingen hemsida för denna grupp i Sverige.
DAA är en gemenskap av män och kvinnor som delar sina erfarenheter, förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från narkomani.
Anonyma Spelberoende (GA) är en gemenskap av män och kvinnor som delar sin erfarenhet, styrka och sitt hopp med varandra, så att de kan lösa sina gemensamma problem och hjälpa andra att tillfriskna från spelmissbruket.
NA är en gemenskap av människor med drogberoende. Det krävs inga avgifter, inga löften, ingen registrering. Det enda krav som ställs är att man har en önskan att sluta använda droger.
OA - Anonyma överätare erbjuder ett program för tillfrisknande från tvångsmässigt ätande, med hjälp av OA:s tolv steg och tolv traditioner.
Har du problem med sex och/eller relationer och finner att livet mer och mer kretsar kring dessa saker så kanske du är en av oss. Det ända villkoret för medlemskap i SLAA är en önskan att sluta agera ut ett mönster av sex - och kärleksberoende.
Recovery Solutions Weekend: En gemenskap som bygger på andlighet, personlig utveckling och som har sina rötter i Tolvstegsprogrammet. Vi träffas regelbundet och sporadiskt på gården Vita Karlstorp i Bergslagen för att lära av och utvecklas tillsammans i en anda av öppenhet, nyfikenhet och fri vägledning.
Hjälper företag och dess anställda med alkohol eller drogrelaterade problem.
Psykoterapi, handledning och konsultation
Utbildning i tolvstegsbehandlingens lärprocesser.
"Min styrka är att jag på ett roande, oroande, tänkvärt, provocerande, naket, uppsluppet, nyanserat, subjektivt, skrämmande och fördomsfritt sätt berättar om mina erfarenheter. Mitt främsta och enda syfte är att beröra känslomässigt."
CANs viktigaste uppgift är att samla in, bearbeta och sprida saklig information om alkohol och narkotika till alla som arbetar drogförebyggande.
Socialdepartementets Internetprojekt som syftar till att ge ungdomar och engagerade vuxna kunskap om alkohol och narkotika och till att skapa ett forum för samtal och debatt om alkohol- och narkotikapolitiska frågor.
En rökfri generation är den enda organisationen i landet som har till huvuduppgift att få barn och ungdomar att aldrig börja använda tobak.
ENS arbetar med ett rikstäckande informationsarbete för att sprida kunskap om vad ett missbruk innebär för den drabbade och dennes omgivning.
FMN är partipolitiskt och religiöst obunden. Deras främsta uppgift är att hjälpa familjer med missbrukande barn och/eller andra anhöriga. r partipolitiskt och religiöst obunden. Deras främsta uppgift är att hjälpa familjer med missbrukande barn och/eller andra anhöriga.
Svenska rådet för alkohol och beroendefrågor. SCAA är en icke-vinstdrivande ideell förening med syftet att sprida kännedom om Minnesotamodellen.
Riksförbundet för hjälp åt narkotika- och läkemedelsberoende.
Internetsajten Ungdomar.se är en virtuell mötesplats för unga människor. Något som är unikt med sajten är att alla, anonymt eller öppet, kan få svar på sina frågor, oavsett vad de frågar om. Sajtens expertpanel kan svara på det mesta, men inte allt. Därför finns Fritt Forum, där besökarna själv diskuterar och ger varandra svar och stöd i de frågor och funderingar som finns.
När du behöver hjälp, råd eller tips, ring direkt till en av dessa jourtelefoner så får du någon att tala med.
Öppet: måndag-torsdag 15.00-19.00, fredag 14.00-18.00 och lördag-söndag 14.00-17.00
Öppet: måndag-fredag 18.00-22.00, lördag-söndag 14.00-18.00
Öppet: måndag-fredag 10.00-14.00